Les idees de negoci són el punt de partida de qualsevol projecte empresarial. Una vegada es té la idea i/o s’ha detectat una oportunitat de negoci és fonamental fer una anàlisi de previabilitat de la idea, per a determinar si és factible o no tirar endavant el projecte.

Així, per assegurar-te que el teu projecte empresarial tindrà èxit, el primer pas és analitzar la teva idea de negoci. Encara que creguis que la teva idea està ja molt ben pensada, sempre hi ha aspectes que es podrien millorar i que poden ser claus en el desenvolupament del teu projecte empresarial.

Si entres a l’aplicatiu Test IDEA del portal INICIA de la Generalitat de Catalunya, podràs examinar tots els aspectes de la teva proposta de negoci.

 

PASSES QUE CAL SEGUIR PER CREAR UNA EMPRESA

Un cop hagis analitzat la viabilitat del teu projecte empresarial amb el pla d’empresa, és el moment de revisar quines són les passes necessàries que has de fer en l’àmbit legal i jurídic per poder constituir el teu negoci. En aquesta guia trobaràs tota la informació. Val a dir que, en funció del tipus d’empresa que  vulguis crear, s’han de seguir els tràmits que corresponen, entre d’altres:

  • Demanar les llicències municipals (obres, activitat, obertura);
  • Constituir la societat i sol·licitar el CIF (si és el cas);
  • Liquidar impostos;
  • Comunicar l’inici d’activitat a l’Agència Tributària i fer les altes corresponents;
  • Complir amb les obligacions laborals (altes, contractes, prevenció de riscos); etc.

On

Centre de Promoció Econòmica
Carrer Constitució número 2 planta 1

Contacte

empreses@santjust.cat
93 480 48 00

Horaris

De dilluns a divendres de 10 a 14 h. - Atenció virtual/presencial
L’atenció sempre serà amb cita prèvia.