EMPRENDRE

Si sou persones emprenedores i teniu ganes de dur a terme el vostre projecte empresarial, però no sabeu quins passos heu de seguir per fer-lo realitat, podem ajudar-vos: (doneu) dóneu-vos d'alta del servei EMPRENEDORIA i un dels nostres tècnics contactarà amb vosaltres. O bé podeu adreçar-vos personalment al Servei de Promoció Econòmica.

TENS ESPERIT EMPRENEDOR?

Per crear una empresa i tenir possibilitats d’èxit, tan important com tenir una bona idea és tenir les actituds i aptituds necessàries per ser una persona emprenedora. Coneix quines són aquestes habilitats i descobreix com millorar-les. Accedeix a Les claus per EMPRENDRE i descobriràs si ets una persona emprenedora.

Llista de recursos (Generalitat de Catalunya):

Aspectes claus per a evitar errors a l'hora d'emprendre

Com ha de ser la persona emprenedora avui

Lideratge en la teoria, en l'ètica i en la dona

Quadernet per a joves emprenedors

Els 15 llibres de la creació d'empreses

 

Altres recursos

Guia d'Orientació per emprenedors

 

DE LA IDEA AL NEGOCI

Les idees de negoci són el punt de partida de qualsevol projecte empresarial. Una vegada es té la idea i/o s'ha detectat una oportunitat de negoci és fonamental fer una anàlisi de previabilitat de la idea, per a determinar si és factible o no tirar endavant el projecte.

Així, per assegurar-te que el teu projecte empresarial tindrà èxit, el primer pas és analitzar la teva idea de negoci. Tot i que creguis que la teva idea està ja molt ben pensada, sempre hi ha aspectes que es podrien millorar i que poden ser claus en el desenvolupament del teu projecte empresarial.

Si entres a l'aplicatiu Test IDEA del portal INICIA dela Generalitat de Catalunya, podràs examinar tots els aspectes de la teva proposta de negoci.

Llista de recursos (Generalitat de Catalunya):

Invertir en noves idees

PASSES QUE CAL SEGUIR PER CREAR UNA EMPRESA

Un cop hagis analitzat la viabilitat del teu projecte empresarial amb el pla d'empresa, és el moment de revisar quines són les passes necessàries que has de fer a nivell legal i jurídic per poder constituir el teu negoci. En aquesta GUIA trobaràs tota la informació. Val a dir que, en funció del tipus d’empresa que  vulguis crear, s’han de seguir els tràmits que corresponen, entre d'altres:

- demanar les llicències municipals (obres, activitat, obertura);

- constituir la societat i sol·licitar el CIF (si és el cas);

- liquidar impostos;

- comunicar l’inici d’activitat a l’Agència Tributària i fer les altes corresponents;

- acomplir amb les obligacions laborals (altes, contractes, prevenció de riscos); etc.