Programa 3+6

 

El Ple Municipal de desembre va aprovar per unanimitat les bases del programa 3+6, que s’adreça a persones aturades i amb dificultats d’inserció laboral. Aquesta iniciativa, de 9 mesos de durada, implica que gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, les empreses de qualsevol tipus i naturalesa ubicades en una radi de 30 km del municipi de Sant Just, podran sol·licitar-la; presentant una proposta d’execució del Programa 3+6. El qual té com a objectiu dotar de formació i ocupació a 6 persones aturades en cerca activa de feina.

 El programa, que ja s’ha implementat en altres ocasions, en aquesta convocatòria incorpora com a novetat que l’empresa  beneficiària haurà d’atendre, de manera prioritària, a persones amb discapacitat (física, intel·lectual, sensorial) i/o en tractament de salut mental. 

 A més a més, en aquesta edició s’han determinat 200 h mínimes de formació en competències tècniques, així com de 10 h de formació en competències transversals, i de  20 h d’orientació individual/grupal que s’hauran d’impartir en l’horari laboral, per tal de millorar l’ocupabilitat de les 6 persones participants al programa. L’objectiu és que les persones participants, a part de rebre formació in situ (mentre treballen a l’empresa), rebin també formació que puguin acreditar i serveixi per actualitzar/complimentar el seu Curriculum Vitae.

 També com a novetat, es penalitzarà econòmicament a l’empresa executora del Programa per incompliment del compromís d’inserció laboral una vegada finalitzat el període de 9 mesos.

 

 Amb aquesta mesura es pretén, per una banda, ajudar a l’empresa en el reclutament de talent donat el valor afegir que suposa la formació a mida, i per l’altra, millorar l’ocupabilitat i empleabilitat de les persones aturades en cerca de feina activa.

 

Bases de regulació de la subvenció per a l'execució del Programa 3+6: Enllaç