Butlletí-e | Notícies per a empreses | Desembre 2015

Centres Locals de Serveis a les Empreses
Visualitzar en el navegador

Butlletí-e

Desembre 2015 | Notícies per a empreses

Sant Feliu de Llobregat | Sant Joan Despí | Sant Just Desvern

 
Continguts d'aquest número
Formació i cursos
Activitats i esdeveniments
Ajuts i subvencions

Internacionalització
Innovació
Articles i publicacions
 
FORMACIÓ I CURSOS
SANT FELIU DE LLOBREGAT | SANT JUST DESVERN

RECURSOS LINGÜÍSTICS A LA XARXA

El CNPL juntament amb els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, amb el suport de la Diputació de Barcelona,  ofereix una sèrie de cursos de català adreçats a pimes, comerços, professionals i persones emprenedores interessades a millorar la qualitat lingüística de la seva feina.
En aquesta sessió, s'hi descriuran alguns dels principals recursos accessibles des d’Internet que faciliten l'autonomia lingüística i es resoldran casos pràctics quotidians en l’àmbit laboral del comerç i de la pime amb les eines que proporcionarà el formador i que estan disponibles a Internet de manera oberta i gratuïta

Dates: 02.12.2015
Hora: De 14.30 a 16.30h
Lloc: Sessió Sant Just Desvern: Sala Polivalent. LES ESCOLES | C. Montserrat, 2 | 08960 SANT JUST DESVERN
Sessió Sant Feliu de Llobregat: Can Maginàs. C. Hospitalet, 25. 08980 Sant Feliu de Llobregat
Destinataris: Comerços i petites empreses que vulguin millorar la qualitat de la seva imatge de marca de manera senzilla, eficaç i sense cost afegit.
Professionals i persones emprenedores interessats a millorar la qualitat lingüística de la seva feina.
Programa: Programa de cursos
Inscripció gratuïta: Formulari d’inscripció

Més informació: promocioeconomica@santjust.cat | Tel.: 93 480 48 00
SANT FELIU DE LLOBREGAT

GESTIÓ ECONÒMICA FINANCERA

Aquesta és una sessió especialment dissenyada per a adquirir unes nocions bàsiques de la gestió econòmica  financera d'una empresa i saber-les aplicar en el propi projecte empresarial. Durant la sessió es desenvolupen els següents aspectes de la gestió empresarial:
  • Què és el Pla d'Inversions i com fer-lo
  • Què és el Compte de resultats i com fer-lo
  • Què és el Marge brut i com calcular-lo
  • Què és el Punt d'equilibri i càlcul del mateix
  • Què és el Pla de Tresoreria i com el diferenciem del Compte d'explotacions
  • Introducció al Balanç de situació d'empreses societàries

Data: 02.11.2015 i 09.12.2015
Hora: De 9.30 a 13.30h
Lloc: Aula Sant Feliu. Carretera de la Sànson, 74 | 08980 Sant Feliu de Llobregat
Destinataris: persones emprenedores que estiguin desenvolupant el seu pla d'empresa.
Més informació i inscripcions: oise@santfeliu.cat | 936.850.873
SANT JOAN DESPÍ

GESTIÓ FINANCERA I NEGOCIACIÓ BANCÀRIA, AVUI. FONTS DE FINANÇAMENT ALTERNATIVES

Aquest taller de dues sessions et proporcionarà les eines per millorar la gestió de circulant d'una empresa. Com abordar la negociació bancària i com enfocar les situacions de reestructuracions o re-finançaments. També es farà un repàs d'alguns dels productes bancaris i les fonts de finançament alternatives més habituals.

Dates: 03.12.2015 i 10.12.2015
Hora: De 9.30 a 13.30 h
Lloc: Centre d’Empreses Fontsanta | Carrer Marquès de Monistrol, 6 | 08970 Sant Joan Despí
A càrrec: Avenç Assessors, SL.

Destinataris: persones emprenedores i empreses.
Més Informació: raquelme@sjdespi.net | 93 480 80 50
Inscripció: Formulari d'inscripcio
 
TORNAR A L'INICI
 
ACTIVITATS I ESDEVENIMENTS
ACCIÓ

LA NOVA INDÚSTRIA

El concepte de nova indústria va ser apadrinat per un conegut estudi que la Direcció General d'Indústria va encarregar al professor Ezequiel Baró l’any 2009 per reflectir que la indústria i els serveis a la producció han de ser considerats conjuntament atesa la seva interrelació creixent.
El nou estudi que presentem "La nova indústria. Actualització de les dades a partir de les taules input-output de Catalunya", realitzat per la directora d'Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, Carme Poveda, integra aportacions posteriors, afina el concepte de nova indústria i actualitza la seva quantificació gràcies a les possibilitats que ofereixen les noves taules input-output de l'economia catalana.


Data: 09.12.2015.  
Horari: De 11.00 a 12.00 h
Lloc: ACCIÓ Sala d'Actes | Passeig de Gràcia, 129 | 08008 Barcelona.
Persona de contacte: Alba Sánchez
Destinataris: persones o entitats interessades en l'estudi de la indústria catalana i de la política industrial.
Més informació: 
Jordi Fontrodona

VULL CREAR UNA APP MÒBIL! QUINS ASPECTES LEGALS HE DE TENIR EN COMPTE?

Segons els últims estudis, el 85% de l’ús del mòbil es fa a través d’aplicacions (apps). En base a aquesta tendència, s’han obert moltes oportunitats de negoci per comercialitzar aplicacions, tant comercials per al consum massiu, com corporatives per a l’ús intern. De fet, les empreses s’han adaptat al mercat creant apps, tant per satisfer els seus clients com per als propis treballadors.
Les apps disposen de grans quantitats de dades sensibles i confidencials. Aquestes són gestionades per entitats alienes a l’usuari final de l’aplicació, moltes vegades ocasionant responsabilitats legals desconegudes.
Abans de crear una app d’ús massiu o corporativa, és necessari analitzar primer l’objectiu de l'aplicació i les implicacions legals en cada cas, per tal de planificar el seu desenvolupament de manera adequada.


Data: 14.12.2015  
Horari: De 10.00 a 13.00 h
Lloc: ACCIÓ Sala d'Actes | Passeig de Gràcia, 129 | 08008 Barcelona.
Persona de contacte: Clara Viladomiu | Tel.: 
93 551 74 25
Destinataris: empreses que vulgui desenvolupar una app corporativa o comercial i empreses interessades a adquirir una app mòbil.

Més informació i inscripció: Programa PDF i Formulari d'inscripció
 
TORNAR A L'INICI
 
AJUTS I SUBVENCIONS
SERVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA

BONIFICACIONS PER LA CONTRACTACIÓ DE JOVES INSCRITS EN GARANTIA JUVENIL

La Garantia Juvenil, una iniciativa de la UE per reduir l'atur juvenil. Amb aquest objectiu, el programa dóna suport i ajuts a les empreses per a la contractació de joves inscrits al programa, nois i noies d'entre 16 i 29 anys que actualment no tenen feina ni estan formant-se.
Les empreses establertes a Catalunya poden beneficiar-se de les subvencions vigents en matèria de formació i ocupació, que són acumulables i compatibles amb altres programes, ajuts i subvencions del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) dins del programa de la Garantia Juvenil.
Aquestes actuacions contemplen entre moltes d'altres, la reducció de les cotitzacions socials de l'empresa fins al 100% i fomenten els contractes formatius, això suposa fins a 1.800 euros de bonificació per contracte de jornada completa per un període mínim de 6 mesos.
A més a més, les empreses sol·licitants reben ajuda a través de l'Àrea de Serveis a l'empresa del SOC per a trobar joves inscrits que s'adaptin a les seves necessitats. 


Més informació: Infografia Garantia Juvenil.
Destinataris: empreses amb centre de treball a Catalunya.
Informació i sol·licitud: Consell Comarcal del Baix Llobregat garantiajuvenil@elbaixllobregat.cat | SOC (Tel.: 93 553 66 40 o email: serveisempresa.soc@gencat.cat)
 
TORNAR A L'INICI
 
INTERNACIONALITZACIÓ
ACCIÓ

PROGRAMA D'INVERSIÓ DIRECTA A L'EXTERIOR

ACCIÓ manté obert fins al 15 de desembre de 2015 aquest programa d'ajuts per a la realització de projectes d'inversió permanent a l’exterior.
Poden demanar aquests ajuts les empreses que presentin projectes d´inversió directa a l´exterior ja sigui d´activitat comercial, logística, tècnica, productiva o de serveis de qualsevol de les classes següents:

  • Projectes de creació d´una societat nova a un país de destinació en el qual l´empresa sol·licitant no hi tingui constituïda cap altre societat.
  • Adquisició d´empreses estrangeres, sempre que l'empresa a adquirir no estigui participada per socis o accionistes de l´empresa sol·licitant de l´ajut.
  • Reconversió d'empresa comercial a productiva
La subvenció a atorgar pot assolir fins a un 25% de les despeses subvencionables (constitució, salaris, lloguer, despeses en actius fixes no immobiliaris) si la filial es productiva industrial o fins a un 15% en els altres casos. 

Termini de sol·licitud: 15.12.2015.  
Més informació: Fitxa resum i normativa.

Sol·licitud: Guia de sol·licitud.
 
TORNAR A L'INICI
 
INNOVACIÓ
INNOBAIX

INNOBAIX RELLANÇA EL PROJECTE INNOLAB

Desprès de l'éxit de la passada edició, Innobaix rellança el projecte Innolab destinat a apropar el món educatiu i el productiu per tal de generar oportunitats d'innovació, ocupabilitat i sinèrgies.
Al projecte Innolab empreses, administracions i centres de FP defineixen reptes estratègics de territori i empresa per innovar i generar valor afegit. A través de la creativitat i l’emprenedoria, els estudiants donen solucions a problemes i oportunitats reals, desenvolupant els seus propis projectes. 


Més informació: Què és Innolab 
Informació i contacte: Innobaix 
93 551 06 60 EXT 207 | 93 685 24 00 | innobaix@innobaix.cat
ACCIÓ

CICLE DE TALLERS D'INNOVACIÓ 2015:PROTOTIPATGE DE PRODUCTES I PROTOTIPATGE DE SERVEIS

Aquest cicle de tallers posa al teu abast coneixements i eines pràctiques sobre els principals aspectes a tenir en compte si vols que la teva empresa esdevingui innovadora, des de la reflexió de l'estratègia d'innovació fins a la transformació i test de noves solucions.
El proper dimecres 9 de desembre es presenten les sessions Prototipatge de productes iPrototipatge de serveis, on es treballaran separadament els principals conceptes i tècniques aplicades per dur a terme el prototipatge de productes o serveis a través de les diferents tecnologies a l'abast de les empreses.


Data: Del 09.12.2015
Hora:  Prototipatge de serveis: de 9.15 a 13.45h
           Prototipatge de productes: de 16h a 20h
Lloc: BCD - edifici Disseny Hub Barcelona | Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 | 08018 Barcelona
Destinataris: Destinat a gerent o un director d'innovació responsable de decisions estratègiques que impliquin canvis, al front d'una pime catalana amb voluntat d'expansió internacional.
Més informació: Alba Sánchez Navas
Inscripció:  Cal omplir el formulari de cada sessió.
 
 
TORNAR A L'INICI
 
ARTICLES I PUBLICACIONS
CONSELL GENERAL DE CAMBRES DE CATALUNYA

GUIA E-COMERÇ I DEL PRODUCTE FRESC

En els darrers anys, una de les principals tendències de les empreses d’alimentació, ha estat escorçar la cadena de distribució buscant noves formes de comercialització, satisfent les necessitats dels consumidors. Per al 2015, la previsió és continuar treballant aquests aspectes, i que s’incrementin les relacions entre les empreses productores, la distribució i els consumidors a traves de les xarxes socials, l’ús generalitzat de les noves tecnologies, el increment del paper de les aplicacions mòbils i la recerca de noves tècniques de màrqueting que augmentin la compra de productes alimentaris.

Igualment, l'accés a les connexions de banda ampla per part dels consumidors i empreses a través de tot tipus de dispositius (PC, ordinadors portàtils, tauleta tàctil, telèfon mòbil intel·ligent, smart TV) constitueix un canal de distribució que a priori no té limitacions horàries ni àmbit geogràfic. Malgrat això, per a la implementació del comerç electrònic, s’han de tenir en compte diferents aspectes tecnològics, legals, del màrqueting i els negocis, la confiança i la logística. Aquesta guia dóna una sèrie de recomanacions a les empreses del món de l'alimentació per a introduir-se en els canals de comerç electrònic.


Títol: Guia ecomerç i el producte fresc.
Autor: Consell General de Cambres de Catalunya

Tipus d'arxiu: 
Grandària: 1,64 Mb

FUNDACIÓ CATALANA PER A LA RECERCA I LA INNOVACIÓ - FCRi | FOMENT DEL TREBALL

CATÀLEG D'EMPRESES AMB POTENCIAL DE CREIXEMENT FÒRUM D'INVERSIÓ 2015

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i Foment del Treball han publicat el glossari en línia 50 claus econòmiques per a investigadors i emprenedors. Aquest document parteix d'un diagnòstic comú sobre les dificultats de connexió entre els conceptes econòmic financers i els que són aplicables al món de la recerca i l'emprenedoria.

El glossari conté la descripció de mig centenar de termes, classificats per àrees temàtiques, i s'adreça a científics, investigadors i emprenedors, perquè es puguin familiaritzar amb conceptes propis del món industrial i empresarial. Així es cerca aclarir els termes que poden ser problemàtics o que s'interpreten d'una manera significativament diferent quan s'utilitzen en l'àmbit de la indústria o l'empresa de quan es fa en l'R+D+I.


PIMEC

COSTOS LABORALS I NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA A CATALUNYA 2008-2014

Els costos laborals són un factor clau de competitivitat empresarial. Per aquest motiuPIMEC en fa un seguiment periòdic a través dels seus indicadors1 i amb l’elaboració d’estudis específics, el darrer dels quals data de 20132 . En aquest Informes analitzem el comportament dels costos laborals entre 2008 i 2014, un període de profunda crisi econòmica. Ho fem centrant l’atenció en el valor i l’evolució de la unitat bàsica de cost, que és l’hora efectivament treballada. Després comparem aquesta dada amb el cost per hora que tenen els països europeus, i finalment fem una breu semblança de la forma que pren la negociació col·lectiva a Catalunya i els creixements salarials que s’han pactat en el mateix període.  


Títol: Costos laborals i negociació col·lectiva a Catalunya 2008-2014
Autor: PIMEC

Data de publicació: Octubre  2015
Tipus d'arxiu: 
Tamany:1MB

 
TORNAR A L'INICI
 
CENTRES COL·LABORADORS
Centre Can Maginàs
Carrer Hospitalet, 25
Tel. 93 685 07 83
oise@santfeliu.cat
www.santfeliu.cat
Promodespí
Carrer de John F. Kennedy, 8
Tel. 93 480 80 50
promocio@sjdespi.net
www.promodespi.cat
V
eure a Google Maps
Servei de Promoció Econòmica
Carrer Can Padroseta, s/n
Tel. 93 480 48 00
promocioeconomica@santjust.cat
promocioeconomica.santjust.net
V
eure a Goocle Maps
 
AMB EL SUPORT DE